top of page
  • Writer's pictureMIES+

MIES+ MIXTAPE 2 — TRIPHOP & DOWNTEMPO

Päivitetty: 13. jouluk. 2020

Meille Mies+:n toimituksessa laadukas musiikki on kaikilla lähellä sydäntä. Siksi julkaisemme kuratoituja Spotify-soittolistoja arjen ratoksi. Tämä on järjestyksessä toinen Mies+ soittolista.

MUSIIKILLA ON PARANTAVIA VOIMIA

Meille Mies+:n toimituksessa laadukas musiikki on kaikilla lähellä sydäntä. Emme voi väittää, että musiikilla parantuisi masennuksesta tai ahdistuksesta, mutta on tutkittua, että musiikilla voi vähentää stressiä, helpottaa ahdistuneisuutta ja masennusta. Oikeanlainen musiikki laskee verenpainetta ja siitä on tutkitusti apua kuntoutumisessa. Jos kokee käyvänsä ylikierroksilla rauhallisella musiikilla voi palautua. Parhaimmillaan se auttaa rentoutumaan tai tarvittaessa sillä saa ajan kulumaan nopeammin. Omat voimabiisit auttavat keskittymään ja niiden avulla voi kasvattaa itseluottamusta - esimerkiksi ennen jännittävää psyykkisiä tai fyysisiä voimia vaativaa suoritusta. Musiikin avulla voi siis säädellä mieltä ja omaa mielialaa.


Musiikin avulla voi saada kiinni järisyttävästä onnen tunteesta tai saada ulos niitä kaivattuja kyyneleitä. Kukapa ei olisi lääkinnyt sydänsurujaan musiikilla?

Erityisen hyvä biisi juuri oikealla hetkellä voi mennä isosti tunteisiin. Sen avulla voi saada kiinni järisyttävän onnentunteen tai saada ulos niitä kaivattuja kyyneleitä. Kukapa ei olisi lääkinnyt sydänsurujaan musiikilla?


Juuri näistä syistä haluamme julkaista kuratoituja soittolistoja. Tämä on järjestyksessä toinen Mies+ soittolista ja sen teemoina ovat Trip Hop ja Downtempo.


TRIP HOP

Trip Hop on musiikkityyli, jota välillä kutsutaan myös nimellä "downtempo". Se sai alkunsa Britanniassa ja erityisesti Bristolin kaupungissa 1990-luvun alussa.

Wikipedia määrittelee Trip Hopin näin: Trip hop on 1990-luvulla Bristolin kaupungissa Britanniassa syntynyt elektronisen musiikin muoto, joka perustuu jumittaviin ja synkkiin rytmeihin. Laulu on usein melodista, mutta välillä myös hyvin rap-henkistä. Trip hopissa on otettu vaikutteita downtemposta, hip hopista, dancesta, housesta, dubista, reggaesta, jazzista, soulista ja rockista.


Kuuntele Mies+ Mixtape 2 -soittolistaa Spotifyssä.Lisää meidän kuratoimia soittolistoja löytyy Mies+:n Spotify-tililtä.


47 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page