top of page

7 TEHOKASTA “TUNNEMIEHEN” KEINOA VAIKEAN TUNNEKOKEMUKSEN KOHTAAMISEEN

Voit navigoida näiden hämmästyttävän toimivien "tunnemiehen" keinojen välillä joustavasti tunteiden noustessa läpi päivän ja elämäsi kurottautuu uudelle tasolle, eikä mikään nouseva tunneilmasto hetkauta. Jokaiseen hetkeen nimittäin ​löytyy juuri sopiva mindfulness-keino​. Olen kirjannut alle 7 keinoa , joita olen soveltanut käytännössä elämäni aallokoissa viimeisen vuoden ajan. Minulta itseltä on valitettavasti puuttunut herkän miehen roolimalli, mutta haluan opettaa nämä taidot kaikille tunteita kohtaaville miehille, jotka ovat sekä herrasmiehiä että turvasatamia.
Tietoinen hengitys - hengitä sisään sisäistä rauhaa ja rakkautta sisäänhengityksellä ja ahdistusta ja vaikeaa energiaa ulos uloshengityksellä. Mitä tutummaksi teet nämä sanat itsellesi sisäisesti (toistamalla niitä aina uudelleen ja uudelleen), sitä tehokkaammaksi näiden sanojen ilmaiseminen muuttuu ja saavuttaa sielusi sopukat.
Tara Brach in RAIN-akronyymi vaikeille tunteille. Sama keino toimii myös ihanille ja palkitseville tunteille kuten kiitollisuudelle, rohkeudelle, aikaansaavuudelle, toivolle ja rauhalle.

A ) Recognize (Nimeä tunne, esim. pelko, ahdistus, häpeä, ilo, seesteisyys, into)

B ) Allow (Anna tunteen olla sinussa antautumalla tunteelle ja tekemättä sille mitään)

C ) Investigate (Etsi missä tunne asuu kehossasi ja nimeä tuo kehon kohta)

D ) Nurture (Hyväile vaikeaakin tunnetta, halaa sitä, pitele rutistuksessa ja vapauta)

E ) Lisäys (Nauti tunnetyöskentelyn jälkeisestä selkeydestä ja seesteisyydestä)
Meditaatio , jossa annat sisäisen kokemuksen olla juuri sellainen kuin se on ja nojaudu vaikeaan tunteeseen - yksi rohkea nojaaminen kerrallaan. Meditoi niin pitkään, että vaikea tunnekokemus korvautuu rauhalla ja kehollisella keveydellä.
Vilpittömän rakkaustoive-energian lähettäminen universumiin/jumalalle - kuultavaksi maailman tuuliin, kädet ristissä ja vahvalla tunteella. Tämä keskeyttää vaikeankin tunneilmaston ja voit saada aikaan aidon positiivisten tunteiden ja ajatusten ketjun.
Haka-tanssi - Uuden-Seelannin alkuperäiskansan Maorien voimaannuttava tanssi , jonka voi tehdä vaikka ahdistuksen karkottamiseen. Voit seisoa jalkoja tömistellen olohuoneessasi, heittäytyä ravistelemaan kehoa ja lyömään rintaa ilman satuttamista.
Pään sisällön visualisointi täynnä aidosti virkistävää, säkenöivää ja elinvoimaista enkelienergiaa, joka tuo mukanaan kaunista ajattelua. Energia virtaa sinne, minne huomio keskittyy ja pään valoisa visualisointi petaa sinulle kauniiden tunteiden esiinmarssia.
Anna itsellesi ja mielellesi yhä uudelleen ja uudelleen ”lupa voida hyvin” - olet ollut vaikeissa vesissä riittävän kauan ja ansaitset nyt kevyemmän elämänjakson. Vaikka tuntisitkin vaikeudet, sisäinen lapsesi ei ole unohtanut kauneuspotentiaaliasi.

Loppuoivallus: Tunnemiehen sisäisen puheen tulee olla ystävällisen jämäkkää (#sturdyfriendlyselftalk). Jos se ei sitä vielä ole, sen voi muuttaa.
Voit asettaa mielellesi rajoja, olla ajatusten yläpuolinen herkkä ohjaava tarkkailija ja pyytää mieltä vahvistamaan positiivisia tunteita. Voit olla rakentavalla taajuudella, joka soljuu ja voit puhua itsellesi tavalla, jolla puhut kaikkein rakkaimmille ihmisillesi. — Juho Multanen

Kirjoittaja on 31-vuotias kasvunälkäinen KTM, joka on kokenut mielenterveyden syvät vedet ja kouluttautunut koronan ohessa inspiroivaksi Health Coach:ksi. Hän on terveys- ja hyvinvointivalmentaja, joka on oivalluttava, arjen mielekkyyttä lisäävä ja visualisointia todella painottava sinun elämänmuutoksesi liikkeelle sysääjä. Juho on motivoitunut ja vastuuttava tapoja muuttava rinnallakulkija, joka haluaa että alat juuri tässä ja nyt elämään todellisia huippuvuosiasi.
Seesteinen Coaching löytyy Facebookista ja Instagramista ( @seesteinencoaching ). Juho ottaa tällä hetkellä vastaan uusia miesasiakkaita, jotka haluavat elää herkän mutta vahvan miehen tunne-elämää.

7 TEHOKASTA “TUNNEMIEHEN” KEINOA VAIKEAN TUNNEKOKEMUKSEN KOHTAAMISEEN
bottom of page