MIES+ HANKE

SERGEI PAVLOV & MIIKA SAKSI

SADAN MIEHEN MUOTOKUVA

PORTRAITS OF 100 FINNISH MEN

Sadan miehen muotokuva (Portraits of 100 Finnish Men) on sadan suomalaisen miehen kasvutarina ja valokuvateos. Valokuvista vastaa valokuvaaja Sergei Pavlov ja kirjan haastatteluista Mies+ perustaja ja toiminnanjohtaja Miika Saksi. Teosta rahoittaa Kordelinin säätiö ja sen on määrä valmistua vuoden 2021 aikana.

kirja4.jpg

Sadan miehen myötätunnolla ja empatialla tuodaan kulttuurinmuutosta näkyväksi

Sadan miehen muotokuva on upeasti valokuvattu dokumentaarinen kirja erilaisten suomalaisten miesten avoimista omakohtaisista kokemuksista heidän herkkyydestään. Aitoja kertomuksia, kuinka nämä miehet ovat kohdanneet omat tunne-elämän haasteensa ja miten ne haasteet ovat muokanneet heitä lapsuudesta aikuisuuteen. Kirja on avoin keskustelun avaus suomalaisten miesten mielenterveydestä ja hyvinvoinnista.

MIELENTERVEYSTEKO

Miika Saksi
Haastattelut & ulkoasu

Kahden vuosikymmenen monipuolisella luovien alojen ja markkinointiviestinnän kokemuksella varustettu yrittäjä, luovien alojen sekä liiketoiminnan konsultti. Empaattinen mielen haasteiden tulkki.

"Uskon, että kaikki miehet ovat herkkiä, kunhan vain uskaltavat myöntää sen, ensin itselleen, sitten muille."

Sergei Pavlov
Valokuvat

Sergein töihin voit tutustua osoitteissa:
www.sergei-pavlov.com

"Uskon, että kaikki miehet ovat herkkiä, kunhan vain uskaltavat myöntää sen, ensin itselleen, sitten muille."

Jutta Irene Ruonansuu
Kustannustoimittaminen

Artisti ja musiikkituottaja, jonka mielestä ihmisääni on voimista vallankumouksellisin. Akateemisella polullaan hän on erikoistunut kirjallisuuteen, sukupuolentutkimukseen ja sosiaalisen vallan näkymättömiin rakenteisiin.

"Uskon, että kaikki miehet ovat herkkiä, kunhan vain uskaltavat myöntää sen, ensin itselleen, sitten muille."

TEKIJÄT

PREVIEW_KIM_SILJAMA%CC%88KI_010_edited.j

Olla sujut itsensä kanssa tarkoittaa mulle sitä, että ei tarvitse joka aamu luoda itseä tyhjästä. Olen täysi. Olen valmis. En ole puolityhjä, joka pitää täyttää. Ne vajaavaisuudet, mitä minussa on, ovat hyväksyttävissä ja ne kuuluu osana minuun ja siihen sinut itsensä kanssa olemiseen.

Kim Siljamäki — 1983

KIRJAN MIEHIÄ

Teini-iän ulkopuolisuuden tunteiden jälkeen löysin tien kaltaisteni seuraan. Omaa porukkaa piti etsiä aika pitkään. Heidän kauttaan ajauduin luovalle alalle, jossa olen edelleen. Tuntuu, että se oli yksi elämäni parhaista asioista. Että joutui etsimään itselleen uutta suuntaa ja löysin kotiin.

Joni Lindroos — 1992

PREVIEW_JONI_LINDROOS_59_edited.jpg
PREVIEW_SAKKE_IKONEN_012_edited.jpg

Minulle iso oivallus on ollut se kun on tajunnut että pärjää. Että riittää. Kaikista tilanteista ja olotiloista on selvitty. Jos jotain haasteita on tullut vastaan, niin aina niistä on löytynyt tie ulos. Oli ne sitten parisuhteessa, työssä tai jos on käynyt itsensä kanssa jotain painia oman pään sisällä.

Sakke Ikonen — 1985

TEKOPROSESSI

Helmikuu 2020

Elokuu 2021

Haastattelemme ja valokuvaamme vuosien 2020 ja 2021 aikana 100 suomalaista miestä ja tuomme heidän vaikeimmat ja vapauttavimmat hetkensä esille kauniilla, rohkealla ja kunnioittavalla tavalla.

Kuvaukset tapahtuvat Helsingin Suomenlinnassa ja haastattelut tehdään etäyhteyksien avulla.

 

Valokuvista ja tarinoista ollaan muodostamassa n. 500-1000 sivuinen kirja, jolla otetaan mittaa miehuudesta ja sen kyvystä herkkyyteen. 

KIRJAN RAHOITUS

Kordelinin Säätiö

Patricia Seppälän säätiö

Kirjan teko aloitettiin helmikuussa 2020 ja sen tekemiseen on saatu rahoitusta Kordelinin säätiöltä 10.000 euroa sekä Patricia Seppälän säätiöltä 3.000 euroa vuonna 2020.

JULKAISU JA LISÄTOIMENPITEET

Syksy 2021

Työn valmistuttua kirjan kuvista järjestetään kiertävä näyttely, jonka yhteydessä pidetään keskustelutilaisuuksia aiheesta. Mies+ toimii tilaisuuksien järjestäjänä ja keskustelun moderaattorina. Lisätietoja tältä sivulta projektin edetessä tai osoitteesta info@miesplus.com.

AIKATAULU

VASTAANOTA UUTISIA

Liity MIES+ -sähköpostilistalle ja vastaanota uutisia kirjan etenemisestä sekä päivityksiä toiminnastamme ja uusista hankkeista.

OTA YHTEYTTÄ

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko lisätietoja toiminnastamme? Ota yhteyttä oheisella lomakkeella!

Vaihtoehtoisesti voit lähettää sähköpostia suoraan osoitteeseen: info@miesplus.com tai katsoa toimituksen jäsenten osoitteet yhteystiedot -sivulta.

Miesplus ry
Y-tunnus 3148534-6

info@miesplus.com

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Spotify

© 2020 Miesplus ry (3148534-6)