top of page
  • Writer's pictureMIES+

UUSI KAPPALE NIRVANALTA TEKOÄLYN AVULLA – MUSIIKKIALAN MIELENTERVEYDEN HYVÄKSI


Mielen sairauksia ja päihdehäiriöitä on normalisoitu ja glamorisoitu musiikkiteollisuudessa lähes sata vuotta. Niin kauan kuin pop-musiikkia on ollut, muusikot ja musiikkialan työläiset ovat taistelleet mielenterveysongelmien kanssa.


Haasteita on romantisoitu kehittämällä niiden ympärille kulttimaisia kulttuurisia ilmiöitä, joista klassinen esimerkki on niin sanottu “27-klubi”. Ilmiö viittaa ihaillen muusikoihin, taiteilijoihin, näyttelijöihin ja urheilijoihin, jotka ovat kuolleet 27-vuotiaina – huumeiden ja alkoholin väärinkäytön, itsemurhan tai muun onnettomuuden seurauksena.


Lost Tapes of the 27 Club on keksinyt luovan ja inspiroivan tavan tuoda mielenterveyden haasteille palstatilaa käyttäen teknologiaa ja musiikkia. Projektin on kehittänyt canadalainen Over the Bridge -organisaatio, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ja tehdä musiikkiyhteisön mielenterveyttä koskevaa keskustelua näkyväksi.


Hankkeessa on käytetty tekoälyä luomaan musiikkia 27-vuotiaana kuolleiden muusikoiden tyyleillä. Projektiin kuuluva Nirvana-kappale on nimeltään “Drowned in the Sun” ja se voisi todellakin olla Kurt Cobainin itsensä kirjoittama. Voit kuunnella kappaleen tästä.


Nirvana – “Drowned in the Sun”


Amy Winehouse – “Man, I Know”


The Doors – “The Roads Are Alive”


Jimi Hendrix – “You’re Gonna Kill Me”


Mies+ -tiimi koostuu markkinointiviestinnän ja luovan alan kokeneista ammattilaisista. Onko yritykselläsi tai organisaatiollasi tahtotila osallistua luovien alojen mielenterveyskeskusteluun, mutta resurssit tai osaaminen puuttuvat? Ota yhteyttä, niin keksitään yhdessä oikeanlainen tapa vaikuttaa yhteiskunnan hyvinvointiin yhtä inspiroivalla tavalla kuin Over The Bridge -organisaatio sen tekee!


Pandemia-aika luo parhaillaan lisää mielenterveyshaasteita luovalle alalle. Tämän kaltaisten innovatiivisten mielenterveyttä edistävien konseptien voima voi olla valtava, ihan minkä tahansa muunkin toimialan keskuudessa.

159 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page